Visszatekintés

Az elmúlt héten 100 cm feletti hó esett a gleccseren, igazán télies időjárási viszonyok közepette. A havazás után elszálltak a hófelhők és így nézett ki napsütésben a gleccser:

Szöveges előrejelzés

Jön a nagy hó :akár 100 cm a gleccseren, hétvégére napsütés! Egy markáns hidegfront a Skandináv-félsziget felől és egy Genovai ciklon déli irányból jelentős mennyiségű havat hoz szerdától a gleccserre. Péntekig 70-80 , de akár 100 cm körüli értékek sem kizárhatók. A havazás szerdán kora délután kezdődik, Salzburg északi részén 1000 m alatt, míg a Salzach völgyétől délre 1500-1900 m közt. Csütörtökön északon 800, délen 1200 méter felett várunk boldogan táncoló hópelyheket. Délutántól szinte megállás nélkül intenzíven szakadni fog, a legnagyobb havat csütörtök délután és péntek délelőtt köztre jósolják. Pénteken akár Salzburg városában is havazhat. Ezen a napon átmenetileg akár a kapruni völgy is fehér ruhát ölthet. Szombaton elszállnak a hófelhők és teret engednek a napsütésnek, ami folytatódik vasárnap és várhatóan május 1-én is. Nem lesz annyira farkasordító hideg, napközben -4 és -8 fok közti hőfokokkal számolhatunk a gleccseren a havazás ideje alatt és szombaton.

Grafikus előrejelzés

homaj1

 

meteohusvetb2017

Napsütés szombattól

Tehát szombaton. vasárnap és várhatóan hétfőn is napsütéssel számolhatunk, mivel a késő tavaszi Nap, különösen a gleccsereken igen erős ezért megfelelő napkrémről (helyszínen Intersportban is lehet vásárolni) és napszemüvegről gondoskodjatok.

Összes felvonó és sípálya üzemel

A gleccseren az összes felvonó és sípálya üzemel, a hóvastagság 200-300 cm közti. Síelhető szintkülönbség: 1000+ méter

Szólj hozzá!

*

Az e-mail címed nem fog megjelenni.

© 2014. Síelj3000méteren.hu | Síelés Ausztriában
Top
Kövess minket: