Összekötjük, ami mindig is összetartozott, ezzel a szlogennel vezette fel a kapruni lifttársaság a tartomány legnagyobb volumenű fejlesztését, a több mint 80 millió eurós beruházásnak köszönhetően két síterepet kötöttek össze, és ez még nem minden.

A két síterep (Maiskogel és a gleccser) összekötése mellett ugyanis közvetlen a faluból startolhatunk a gleccserre. A beruházás első lépcsőfoka a tavaly elkészült MK tízfős kabinos, ami a völgyből indul közel 1600 méteres magasságig Maiskogel síterepén. Az utolsó kapcsot, egyben az összeköttetés leglátványosabb elemét, a 3K K onnection ultramodern kabinos munkálataival idén nyáron végeztek. Ez a tartomány első 3S felvonója. A 3S a drei Seilre utal, azaz a kabinok három drótkötélen haladnak. Erre többek közt azért volt szükség, mivel az egyes tartóoszlopok közt nagy a távolság. Hasonló felvonó üzemel Tirolban Kitzbühel és Skiwelt közt.

A 3K K onnection völgyállomása 1570 méteren fekszik és megegyezik az MK tízfős kabinos hegyállomásával. A szuperkabinos felső állomása 1970 méteren, a Langwiednél kapott helyet.

Mit jelent ez a gyakorlatban? A Kaprunban megszálló vendégeknek nem kell autózniuk, síbuszozniuk a völgy végéig, hanem már a falu elején felvonóba szállhatnak. A völgyben a tavaly felavatott Kaprun Centerben egy hatalmas sportbolt, továbbá egy sídepó is helyett kapott, ahol a felszerelést otthagyhatjuk és kényelmesen a szállásunkra sétálunk vagy felpattanunk a síbuszra.

A hivatalosan 2019 november 30-án átadásra kerülő felvonóláncolatnak köszönhetően 768 méterről egészen 3029 méterig juthatunk. Ez a Keleti-Alpok leghosszabb, mintegy 12 kilométeres felvonóláncolata, egyben a legnagyobb szintkülönbséggel is (2261 méter) is büszkélkedhet.

Szólj hozzá!

*

Az e-mail címed nem fog megjelenni.

© 2014. Síelj3000méteren.hu | Síelés Ausztriában
Top
Kövess minket: