Valóságos kabinos lázban ég a Zelli tó felett elhelyezkedő síparadicsom, tavaly ZellamSeeXpress néven épült a hegy északi oldalára kabinos, most a túloldal következik. A tízfős AreitXpress a korábbi gondolát nyugdíjaztatja.

Dinamikusan fejlődik Zell am See, egy hasonló osztrák sítereptől szinte már elvárt, hogy minden évben új felvonót, de legalábbis pályát építsen. Az idei szezontól a korábbi hatszemélyest egy tízfős kabinos váltja Zell am See-Schüttdorf irányából. Az új lifttel nem csak gyorsabban, hanem mindenek előtt kényelmesebben juthatunk a hegyre. Kényelmes bőrülések, nagyobb lábterek, rázkódásmentes indulás és érkezés gondoskodnak a komfortról. Természetesen a 21. században szinte elképzelhetetlen egy kabinos wifi nélkül, így akár menet közben megoszthatjuk a nagyvilággal az élményeinket vagy olvashatjuk leveleinket. Azért ne feledkezzünk időnként kinézni az ablakon, a kilátás pompás.

 

A nyomvonal marad az eredeti, a hegyállomást harminc méterrel lejjebb helyezik. A téli sportolók a hegyállomáshoz érve mozgólépcsőn érhetik el a másik két kabinost (Areitbahn II és III) vagy egyből csatolva a nyolcüléses Glocknerbahnhoz csúszhatnak, esetleg a piros 4–esen csúszhatnak vissza az új kabinoshoz. A hivatalos megnyitó december 7-én lesz.

Érdekesség, hogy a korábbi kabinost Kolumbiában állítják fel.

A tavaly felhúzott ZellamSeeXpress alsó szekciója várhatóan a 2019-es szezontól áll szolgálatba, egyben kapcsot képezve Saalbach pályarendszerével. Az összeköttetéssel létrejöhet Ausztria legnagyobb összesíelhető sírégiója. A tiroli Fieberbrunntól Zellig sítalpakon csúszhatunk, autóval a két végpont közti táv 43 kilométer.

Próbáld ki az új kabinost decemberi besíelésünkön

Szólj hozzá!

*

Az e-mail címed nem fog megjelenni.

© 2014. Síelj3000méteren.hu | Síelés Ausztriában
Top
Kövess minket: