A munkálatok májusban elkezdődtek a gleccser központi épületénél, ami ősztől teljesen új köntösben várja a vendégeket.

Az utóbbi nyolc évben hatalmas beruházások voltak Kaprunban, kezdve a Gletscherjet 3+4 kabinos és hibridfelvonóval, majd következett Salzburg tartomány legmagasabb nyolcüléseses, a Schmiedingerbahn, végül az MK Maiskogelbahn tízfős kabinos, majd 2019-ben a 3K szuperkabin, ami Maiskogelt köti össze a gleccserrel.

Az idei szezon sem maradhat újdonságok nélkül, ezúttal a gleccser központi épületét, a 2452 méteren fekvő Alpincenter kerül átépítésre. 50 évvel ezelőtt készült el az első Alpincenter, akkoriban párját ritkító volt az ilyen komplexum és önkiszolgáló étterem, manapság már a nagyobb síterepeken nem számít ritkaságnak.

Őszre teljesen új köntösben tündökölhet az ikonikus komplexum. A külsejét fa és üvegelemek uralják, a modern alpesi forma nagyszerűen simul bele a hegyvidéki tájba. A fenntartható fejlődés jegyében az épület oldalán és tetején 184 m2 területen napkollektorokat telepítenek. A Skyline bar hatalmas panorámaablakokat kap, belül raurisi terméskő találkozik dekorációkkal és kellemes megvilágításokkal, melyek együttese erősíti az elegáns megjelenést. A főbejárat teljesen a sípályához illeszkedik és az alsó illetve felső szintet lift köti össze, ezzel teljesen akadálymentessé válik az épületegyüttes, azaz kerekesszékkel vagy éppen babakocsival is könnyedén látogatható.

Várható átadás októberben.

Szólj hozzá!

*

Az e-mail címed nem fog megjelenni.

© 2014. Síelj3000méteren.hu | Síelés Ausztriában
Top
Kövess minket: