Decembertől új liftnek örülhetünk a Zell am See felett emelkedő Schmitten hegyen. A korábbi háromfős Sonnkogel liftet egy modern hatüléses váltja, ami egyben kabinos is lesz.

Ugyanis télen ülőfelvonóként üzemel, míg nyáron nyolcfős kabinosként. Amennyiben az igények úgy kívánják meg hibrid felvonóként is üzemelhet, azaz ugyanazon kötélpályán közlekednek a kabinos és ülőszékek is. Ilyen rendszer már üzemel Kaprunban (Gletscherjet 3), illetve a schladmingi Hochwurzen hegyén (Obertalbahn) is.

Az 1984-ben épített háromüléses felett eljárt az idő. Az idei decembertől már hatan is utazhatunk az új lifttel, ami a síterep Sonnenalm részén kerül felépítésre és 15,16,17-es pályákat szolgálja ki. A biztonságot automatikusan lehajtódó védőkorlát/lábtartó szolgálja. A kényelmet puha ülések fokozzák, amiket fűtéssel láttak el. Havas időjárás esetén lehajtható buborékok gondoskodnak a védelemről. A könnyebb beszállást elősegítve a völgyállomás mozgójárdát kapott. Az új lift akár 5 m/s sebességre is képes és óránként 2500 téli sportolót szállít a magasba, nyomvonala szinte teljesen megegyezik az elődjével.

A hegyállomásnál a Sonnenalm étterem is teljesen megújul, méghozzá egy modern kétszintes teraszos étteremből csodálhatjuk a fantasztikus panorámát a Zelli tóra és a Magas-Tauern megannyi háromezresére.

Szólj hozzá!

*

Az e-mail címed nem fog megjelenni.

© 2014. Síelj3000méteren.hu | Síelés Ausztriában
Top
Kövess minket: