2015 őszétől megújul a kapruni gleccser, Egy új és minden eddiginél modernebb gleccser síterepen síelhetünk, snowboardozhatunk.

A több mint 30 millió eurós beruházás keretében új felvonók és sípályák épülnek. Vége a fárasztó csákányozásnak, gyorsan, kényelmesen és biztonságosan juthatunk fel a gleccserre.

Az Alpincentertől egy hibrid felvonó, azaz tízfős kabinos és nyolcüléses ülőlift szállítja a síelőket kb. 2600 méteres magasságba, ahonnan  puha bőrszékes tízfős kabinok közlekednek tovább, egészen a “csúcsig” egészen pontosan a gleccser “tetejéig”.

kaprunujliftek

Az új liftek (nagyobbért klikk)

Miért jó ez a beruházás:

  • kényelmesebben juthatunk fel a gleccserre
  • gyorsabban juthatunk fel a gleccserre
  • a zárt kabinok a kisgyermekes családok számára 100 % biztonságot jelentenek
  • nem lesznek nagy sorok (igaz tavaly októberben egyébként sem voltak)

Pontosan ezért az idősebbek, kezdőbbek vagy éppen a (kis)gyermekes családok részére így még inkább tökéletes választás lesz Kaprun, arról nem is beszélve, hogy ez a gleccser a Magyarországhoz legközelebb eső gleccsersíterep, amely ilyen nagyfokú infrastruktúrát kínál.

kaprunujkabin

Az új kabinok

Új pályák, új kezdőliftek

Az új felvonókkal a korábbiakat lebontották, így nagyobb pályafelület áll a vendégek rendelkezésére. 2600 méteres magasságban új kezdőliftek és pályát hoznak létre, továbbá a felső tányéros lifteket áthelyezték és azért építettek még egy húzóliftet a gleccserre, biztos ami biztos alapon.

Szél és időjárás védett alagút a tízfős kabinos és  gleccsersikló közt

A tízfős kabinost, azaz a Gletscherjet 4-et a gleccsersiklóval (Gletschershuttle) egy szélvédett alagút köti majd össze.

Teszteljük együtt a megújult Kaprunt 2015 őszén, jelentkezz még ma !

Jelentkezem

Szólj hozzá!

*

Az e-mail címed nem fog megjelenni.

© 2014. Síelj3000méteren.hu | Síelés Ausztriában
Top
Kövess minket: