A szomszédos Kaprun mellett zelli sípályákon is komoly fejlesztések zajlanak, ezúttal a síparadicsomot bővítik, az északi oldalán 10 fős kabinos épül új piros pályával mintegy 25 millió euróért. Jövőre jöhet az összeköttetés Saalbach sípályájával.
Már tavaly elkezdték, idénre végeznek a Zell am See Express-re keresztelt 10 fős kabinos felépítésével, ami a síterep északi oldalán, egészen pontosan a sonnenalmi pályarendszer Salersbachkopf csúcsára szállítja a saalbachi Viehhofentől a vendégeket. Az idei szezonra a kabinos első szekciója áll üzembe, 1120 és 1920 méter között.

schmitten_infografik-zellamseexpress_web

Az új kabinos nyomvonala

A kabinos ülésfűtést is kap és a közel 3 kilométeres távolságot és 800 méteres szintkülönbséget 9 perc alatt teszi meg, akár 2200 téli sportolót is képes óránként szállítani. A felvonó mellé piros pálya is jár 3,3 km hosszúságban, a lejtő mellé a hóágyúrendszer is kiépítésre kerül. A Saalbach felé igyekvők ezen a sípályán, majd az azt követő freeride útvonalon juthatnak le Viehhofenig, ahonnan (egyelőre) síbuszokkal csatlakozhatnak be a saalbachi pályarendszerbe vagy a másik irányban vissza Zell am See-be. A kabinos alsó szekciója a 2017/18-as szezonra várható, ekkor Saalbach irányából is megépítésre kerülne egy másik kabinos, így a két síterep teljes értékű, felvonókkal és sípályákkal történő összeköttetése valósággá válhat, ezzel létrejöhet Ausztria legnagyobb síparadicsoma.

Szólj hozzá!

*

Az e-mail címed nem fog megjelenni.

© 2014. Síelj3000méteren.hu | Síelés Ausztriában
Top
Kövess minket: