Minden idők legnagyobb beruházása zajlik jelenleg februári élménysíelésünk helyszínén. Az ez év tavaszán kezdődött építési munkálatok jelenleg is zajlanak, 2018 decemberétől átadásra kerülnek az új liftek.

 

Az elmúlt síszezon végeztével lebontottak három korábbi üléseset, helyüket modern, hatüléses felvonól veszik át az osztrák Doppelmayr jóvoltából. Mindegyik kétsebességes lesz, azaz a völgy-, és hegyállomásoknál az ülőszékek lecsatlakoznak a kötélpályáról, így segítve a könnyebb ki-, és beszállást. A libegők részint buborékot kapnak, így zordabb időjárás mellett is biztosított a maximális komfortérzet.

 

A síterep aljától induló háromüléses Privelit, majd az ezt követő négyüléses Solikot és Gudauri második legmagasabb csúcsára szállító Kudebit (3000 méter felett) váltják a Doppelmayr cég legújabb felvonói. A síterep idén északi irányba, a Kobi hágó fele is terjeszkedik, ahová három kabinost épít a francia Poma cég. Ezzel a fejlesztéssel a jelenlegi pályarendszer 20 %-al nő, vagyis 80-90 km sípályán élvezhetjük a lesiklás örömeit. Egyben jelentősen megkönnyíti a sípályákba való becsatlakozást észak (Oroszország) felől és természetesen újabb freeride lehetőségek is megjelennek. 

 

Az új sípályák és felvonók mellett jelentősen fejlesztik a meglévő hóágyúrendszert. Eddig az alsó lift mellett futó pályát tudták hóágyúzni, most egészen a Kudebi csúcsig (3050 m) kiépítésre kerül a hóágyúrendszer. Európa egyik vezető hóágyúgyártó cégével, a dél-tiroli Technoalpinnal kötöttek csaknem 3 millió eurós szerződést, meg is érkeztek a vadonatúj olasz hóágyúk Grúziába. A műhavazáshoz egy újabb, 100 000 m3 befogadóképességű víztározó tavat hoznak létre.

Ha kedvet kaptál egy kis síelésre és snowboardozásra a Kaukázusban, tarts velünk februárban, részletek itt.

 

Szólj hozzá!

*

Az e-mail címed nem fog megjelenni.

© 2014. Síelj3000méteren.hu | Síelés Ausztriában
Top
Kövess minket: