Visszatekintés/Jelenlegi helyzet

Az utolsó nagyobb havazás január végén, február elsején 20-30 cm friss havat hozott a környékre. Csütörtökön észak felől egy hidegfront érte el a térséget, ez eleinte felhőt, majd péntek délutántól havat hozott. Szombat reggelig 10-15 cm friss hó hullott.

Jelenleg változóan napos-felhős az égbolt, az időnként megnövekvő felhőzetből elszórtan havazik.

Január végi és február eleji képek:

Szöveges előrejelzés

Északias áramlással hidegebb levegő árasztotta el a térséget, a síelési napokon (február 14-17.) kifejezetten télies időre számíthatunk. A síterep alsó részein (1900-2000 m) napközbeni maximumok – 10 C fok, középső vidékein (2600 m) -15 C fok és a felsőbb részeken (3000 m felett) – 20 C fok körül várhatók. Csütörtökön pár fokkal hidegebb lehet.

Változóan napos-felhős időre van kilátás, időnként mérsékelt hóesés lehetséges. A jelenlegi előrejelzések szerint kedd délután/este, továbbá csütörtökön délután/este számolhatunk említésre méltó havazással (mennyiségek: 5-10 cm közt/alkalom). A felhők közt a Nap is előbukkan, szerda és csütörtök napsütéssel kezdődik, majd borúval folytatódik. Kis szerencsével a pénteki sínap derült időt hozhat.

A légmozgás gyenge és mérsékelt lesz.

Fotók február 4-6. közt:

Nincs hideg csak rosszul megválasztott öltözék

Tarja egy svéd mondás (a grúz ember ezt kiegészíti: nincs hideg, csak kevés cha-cha* grúz szőlőpálinka), ennek megfelelően mindenképpen gondoskodjunk a kiegészítőkről: maszk, aláöltöző nadrág és kesztyű, vastagabb síkabát. Ugyanakkor napsütés esetén a nap erős (magashegységi nap+délebbi fekvés), ezért megfelelő nap elleni védelemről se feledkezzünk el (krém, szemüveg).

Heli síelés február első hetében:

Szólj hozzá!

*

Az e-mail címed nem fog megjelenni.

© 2014. Síelj3000méteren.hu | Síelés Ausztriában
Top
Kövess minket: