Kaprun folyamatos fejlődésben, míg tavaly közel 25 milliós beruházás keretében valósult meg a Gletscherjet 3+4 nyolcüléses és kabinos felvonók együttese, mely felvonókkal minden eddiginél könnyebben, gyorsabban és természetesen kényelmesebben érhetők el a gleccserpályák, addig idén újabb nyolcülésessel bővül a gleccser.

Infografik_Schmiedingerbahn

Ide jön az új nyolcüléses

 

Emlékeztek még a Schmiedinger duplacsákányosára, ami a 3-as pályákat szolgálta ki? Immáron a múlt ködébe veszik a meredek csákányos. Helyét modern nyolcüléses veszi át 2016 őszétől.  Közel 2800 méteren fekvő hegyállomásával ez lesz Salzburg tartomány legmagasabb nyolcszékese. A felvonót ülésfűtéssel és az időjárás viszontagságai ellen védő lehajtható buborékkal vértezik fel, így havasabb napokon sem hóemberként szállunk ki egy-egy liftezés után.

A felvonó mintegy 7 millió eurójába kerül a lifttársaságnak, de nem ez az egyedüli újdonság a 2016/17 szezonra. A hóágyúrendszert 2,5 millió beruházás keretében tovább fejlesztik. 20 000 m2-el növelve a hóágyúzható pályák felületét, továbbá a rendszer teljesítményét is fokozzák, még hatékonyabbá téve a hóágyúzást, aminek köszönhetően rövidebb idő alatt behóágyúzhatók a sípályák.

Teszteljük együtt az új felvonót, besízések ősszel

Jelentkezem

 

Szólj hozzá!

*

Az e-mail címed nem fog megjelenni.

© 2014. Síelj3000méteren.hu | Síelés Ausztriában
Top
Kövess minket: