Ahogy minden évben , úgy idén is a május elsejei hosszú hétvégén zártuk a szezont a csodás kapruni gleccseren április utolsó napjaiban. Míg a hét elején (április 23.) – 13 fok honolt a gleccseren addig a hosszú hétvégére a salzburgi hegyekben is beköszöntött -ha csak egy rövid időre is- a nyár. A gleccseren még tengernyi hó fedte a lejtőket, sok-sok méter fenn és lenn is. Így nem csoda, ha az összes sípálya üzemelt és minden felvonót használni lehetett. Szinte mindegyik napon kék ég és napsütés fogadta a síelőket, na és tengernyi program a gleccseren. Az Alpincenter előtti színpadon zenekarok és lemezlovasok léptek fel, a Gletschermühle étteremben gaszró show került megrendezésre. Kipróbálhattuk a 2012/13-as szezon legújabb lécmodelljeit

Síelős izmainkat a masszázs sátorban lazíthattuk el, ha már nem csúszott úgy a lécünk, úgy a Holmenkol ingyenesen bewaxolta azokat.

A tavaszi síelésben az a legszebb, hogy már sokáig van világos, a Nap ilyenkor este nyolc órakor nyugszik le, így síelés után -különösen jó idő esetén- kitárul a világ és megannyi szabadtéri programot szervezhetünk. Hajókázhatunk a varázslatos Zelli tavon, élvezve a napsütést, a csillogó víztükröt és a fantasztikus hegyvilágot. Bérelhetünk elektromos motorcsónakot és ezzel fedezhetjük fel a tavat és annak partját. Lágyan ringatózva, miközben a víztükrön a hófedte hegyóriások köszönnek vissza.

Pattanhatunk két kerékre és így barangolhatjuk be a környéket; zegzúgos utcák, zöldellő völgyek, robajló vízesések, csörgedező folyók, patakok, vidáman szögdellő tehenek.

Egyszóval jó ez a tavaszi síelés, így jövőre is jó szívvel megyünk ide. Most azonban “nyári álmunkra” vonulunk és reméljük, hogy a következő szezonban újra találkozunk a sípályákon; október 23.-i hosszú hétvégén ismét le besízés !

Havas hírekkel, újdonságokkal a nyáró hónapokban is jelentkezünk, így ha éppen nem a vízparton töltöd az időt, úgy a felüdülést mi hozzuk 🙂

Mindenkinek kellemes nyarat kívánunk !

Szólj hozzá!

*

Az e-mail címed nem fog megjelenni.

© 2014. Síelj3000méteren.hu | Síelés Ausztriában
Top
Kövess minket: