IDÉN, 2017-BEN IS BESÍZÉS, RÉSZLETEK IDE KATTINTVA

Megjöttünk …. 🙂

Érzed már? Érzed az első hó illatát, a lábad alatt ropogó havat, az első ívek ízét ?

Itt van a tél, itt van újra, Salzburg „tetején”, a kapruni gleccseren.

Lenn a tarka ősz ezernyi színében pompáznak az erdők, fenyvesek, rétek, legelők. Reggeli szellő fújdogálja a rozsdásbarna-sárga leveleket a Kapruni vár ódon falai körül. A távolban a felkelő Nap első sugarai festik aranysárgára a havas hegyormokat, háromezres hegyóriások felett járja táncát a Nap, lassan, de biztosan beragyogja az egész tájat.

Úgy csillognak a végtelen hómezők, mintha apró manók szórtak volna gyöngyöket a friss hólepelre.

Az utolsó hófelhők is továbbálltak és ismeretlen festőnek adták át a helyet, aki festékes vödreit nem sajnálva mélykék színre festette az égboltot és hófehérré a hegyeket.

Örömittasan húzzuk a téli szezon első íveit a széles gleccserlejtőkön, majd a szabadság érzésének még jobban adva lebegünk a friss porhóban.

Felhők felett járunk, szigetként bújnak elő a felhőpaplan alól a magasabb csúcsok; büszkén pózolnak a véget nem érő napsütésben.

Észak felé a Steinernes Meer és a Hochkönig sziklás hegyoldalai meredeznek, nyugat felé a tiroli hegyek köszönnek vissza. Déli irányba pillantva szinte karnyújtásnyira tűnik az alpesi ország legmagasabbja, a Grossglockner.

Remek besízés volt ez parádés hóviszonyokkal pályákon és azokon kívül egyaránt, mindez még az igazi tömeg nélkül, hiszen a nagy népvándorlás csak most indul el, mi a „vihar” előtt élveztük a csendet, a nyugalmat itt valahol a Magas-Tauernben.

Decemberben újra megyünk, addig is meséljenek tovább a képek, galériához klikk ide.

Decemberi síoktatás és síelés: 2017. NOVEMBER 30-DECEMBER 3 ÉS DECEMBER 7-10. között, 100% hógarancia, helyszín a gleccser és Zell am See.

Szólj hozzá!

*

Az e-mail címed nem fog megjelenni.

© 2014. Síelj3000méteren.hu | Síelés Ausztriában
Top
Kövess minket: